Over pop-up wetenschapper

Wetenschappers aan het woord

VOOR NIEUWSGIERIGE AAGJES

Pop-up wetenschapper is voor nieuwsgierige aagjes van alle leeftijden. Bij wetenschapsmusea en science centra die lid zijn van VSC_netwerk kun je terecht om van alles te weten te komen over ons dierenrijk, je brein, het sterrenstelsel en nog veel meer.

 

LANDELIJK PROGRAMMA

Pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor pop-up wetenschapper, zoals Space Expo Noordwijk, het Utrechts Universiteitsmuseum, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Natura Docet/Wonderryck in Denekamp. Het evenement vindt plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap en in 2017 ook voor het eerst in de meivakantie. 2017 wordt de zesde editie. Eerder traden wetenschappers als Vincent Icke, Stine Jensen, Herman Pleij, Dick Swaab en Ionica Smeets al op als pop-up wetenschapper.

VSC_NETWERK

Pop-up wetenschapper is een initiatief van de VSC, het netwerk van wetenschapsmusea en science centra. Wetenschap en technologie dichtbij brengen, uitleggen en toepasbaar maken voor een groot publiek, dat is de missie van de VSC en haar leden. Een voorbeeld daarvan is het initiatief wetenschapswijsheid. Met wetenschapswijsheid wil de VSC leden enthousiasmeren om hun impact te vergroten en bezoekers laten ontdekken hoe zij hun leven kunnen verrijken via wetenschapsmusea en science centra. Aangesloten zijn bijvoorbeeld Naturalis, Oyfo Techniekmuseum, Museon, Nieuw Land en NEMO Science Museum.

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marjelle van Hoorn (VSC) info@sciencecentra.nl of via twitter@popupwetenschap

COLOFON

Productie, advies en communicatie:  museumLAB
Webdesign en bouw: Studio Ajeto!
Vormgeving huisstijl:  Stang
Fotografie: Kees Spruijt, Joris Buijs (Beeld Werkt), Kris van Veen, Lize Kraan
Film: Ruben Troost en Das Buro

VSC betracht uiterste zorgvuldigheid bij het maken, samenstellen en verspreiden van de informatie op deze site. Evenwel sluit VSC iedere aansprakelijkheid uit voor schade als gevolg van onvolledigheid of onjuistheid van de verstrekte informatie. Eveneens wordt aansprakelijkheid uitgesloten ten aanzien van (de gevolgen van het gebruik van) informatie waartoe u toegang verkrijgt door middel van links op deze website. VSC tracht de rechten van makers en uitvoerenden van de op deze site getoonde of vermelde werken te waarborgen.
VSC heeft dan ook voor zover redelijkerwijs mogelijk is zich er van vergewist dat met dit tonen of vermelden geen inbreuk wordt gepleegd op rechten van derden. Indien enige (rechts)persoon meent rechten te kunnen doen gelden op de content van onderhavige site, gelieve deze zich in verbinding te stellen met VSC via info@sciencecentra.nl

Blijf op de hoogte!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief: