Space Expo, Noordwijk

Space Expo, Noordwijk (ZH)

Noordwijk (ZH)

Op zoek naar buitenaards leven
Door: wetenschapsjournalist Diederik Jekel
Tijden:  van 12.15 tot 12.35 uur en van 12.45 tot 13.05 uur
(2x een korte lezing met hetzelfde onderwerp)

Als aliens zouden bestaan, zouden we die dan kunnen vinden? Diederik Jekel – bekend van DWDD, Kennis van Nu en Wie is de Mol – neemt je mee op een reis langs buitenaardse wezens en planeten buiten ons zonnestelsel.

Leer alles over ruimtevaart en bekende astronauten zoals André Kuipers en bezoek het officiële bezoekerscentrum van de Nederlandse vestiging van ESA.

In de meivakantie- dus ook op zondag 30 april- kom je in Space Expo van alles te weten over het de maaltijden van astronauten in de ruimte. In de begin jaren van de ruimtevaart aten de astronauten een soort babyvoeding uit tubes en voedzame maar onsmakelijk blokjes samengeperst voedsel. Tegenwoordig worden er top koks uit de hele wereld uitgedaagd om een smakelijk feestmaal voor de ruimtevaarders te bereiden. Naast de smaak zijn onder andere ook het gewicht, de verpakking en houdbaarheid van groot belang. In een interactieve presentatie maken bezoekers van Space Expo kennis met het ruimtevoedsel van vroeger en nu. Met de aanwezige kinderen worden proefjes gedaan en ontdekken ze de smaak van astronautenvoedsel

SPACE EXPO
Keplerlaan 3
2201 AZ  NOORDWIJK

www.space-expo.nl