Nieuw Land Erfgoedcentrum, Lelystad

Nieuw Land Erfgoed

Lelystad

Schip vol schatten!
Door: maritiem archeoloog Arent Vos
van 14 uur- 14.45 uur

Arent is een echte specialist op het gebied van oude schepen, hij is namelijk maritiem historicus en onderwater archeoloog. Voor zijn werk onderzoekt hij scheepswrakken van vroeger, zowel boven als onder water. Vaak is er ook nog lading aan boord van deze scheepswrakken. Aan de hand daarvan weet hij precies wat voor mensen aan boord zaten, bijvoorbeeld soldaten, rijke mensen of handelaren. Arent heeft een schatkamer (depot) vol vondsten en als pop-up wetenschapper zal hij vertellen over schrijfwaren die ooit op schepen zijn gevonden.

Een avontuurlijk verhaal met veel beeldmateriaal. Arent neemt ook een aantal echte vondsten mee, om te bekijken én heel voorzichtig aan te raken.

Nieuw Land Erfgoedcentrum

Nieuw Land Erfgoedcentrum vertelt het verhaal van het grootste inpolderingsproject aller tijden, het Zuiderzeeproject. Drie presentaties zijn speciaal voor kinderen gemaakt, met heel veel dingen die je zelf kunt doen en onderzoeken.

In de vaste tentoonstellingen kom je meer te weten over de prehistorie in Flevoland, de strijd tegen het water en het verleden én de toekomst van het IJsselmeergebied. Je maakt een reis door de tijd aan de hand van persoonlijke verhalen van mensen die in dit gebied leefden… of geleefd zouden kunnen hebben! Regelmatig brengt Nieuw Land een grote tijdelijke tentoonstelling over uiteenlopende onderwerpen.

De Schatkamer is bij uitstek geschikt voor kortlopende, kleinere tentoonstellingen van klimaatgevoelige collectie zoals kaarten en kostbare archiefstukken. Zo is er telkens wat nieuws te zien.

Nieuw Land Erfgoedcentrum
Oostvaardersdijk 0113
8242 PA Lelystad

www.nieuwlanderfgoed.nl