Natura Docet Wonderryck Twente, Denekamp

Natura Docet Wonderryck Twente (OV)

Denekamp (OV)

Dinosauriërs: spectaculairder dan ooit! Interactief college
Door: dino specialist dr Eric Mulder (met als sidekick een kip!)
Tijd: 15.00 uur

Meer dan een kwart eeuw geleden was de spectaculaire tentoonstelling “Dino’s in Denekamp” te zien in Natura Docet. Sinds die tijd is er heel wat meer over deze spannende dieren bekend geworden. Hoog tijd om met een frisse blik naar deze tot verbeelding sprekende dieren te kijken.
Wat hebben dino’s en vogels met elkaar te maken? Was de Tyrannosaurus eigenlijk niet een soort grote nijdige kip?  Waarom zijn de voorpoten van Trix, de T. rex van Naturalis, en haar soortgenoten zo klein?

Op zondag 30 april gaat dr. Eric Mulder, paleontoloog en conservator van Natura Docet Wonderryck Twente, op deze vragen in en illustreert zijn interactieve verhaal met een levende kip.

Natura Docet Wonderryck Denekamp (OV)

Natura Docet Wonderryck Twente is een wonderbaarlijk actieve museum waar je oog in oog staat met de pracht van het schone Twentse landschap en dierenrijk.

Op zondag 30 april kun je nog veel meer beleven:

Verhaal op zaal 12.00-17.00 uur
Bij de tentoonstelling: Apenstreken in de oertijd, leer je alle ins en outs van de tijdgenoten van Ida, de hoofdpersoon van de tentoonstelling over bijzondere fossielen.  Met meet & greet met levende insecten waaronder reuzenkakkerlakken, wandelende takken en – bladeren en Loesje, onze koningspython. Ook kun je hier preparaten onderzoeken van deze jungle bewoners zoals haren, een slangenvel, larfjes van oerkreeftjes en botpreparaten. En er is een echte fossielpreparateur aan het werk.

Workshop gipsen 13.00-14.30 uur
Ook gek op gips? Gips je gek tijdens de workshop in Atelier Wonderryck met kunstenaar Fiona Weide en maak je eigen dino of fossiel.

Apenkooien in de museumtuin 12.00-17.00 uur
Spring, klim, klauter en slinger als aapje Ida: in de museumtuin van Natura Docet Wonderryck Twente vind je de grootste Apenkooi van Twente!

Natura Docet Wonderryck Twente
Oldenzaalsestraat 39
7591 GL Denekamp

www.wonderryck.nl