Het Natuurhistorisch Museum, Rotterdam

Het Natuurhistorisch, Rotterdam (ZH)

Rotterdam (ZH)

Wie is slimmer: de octopus of de hond?
Door: wetenschapper in opleiding diergeneeskunde Liza Mulder
Tijd: 14 uur

Hoe slim een octopus of hond is, is moeilijk te meten. Als jij wilt weten hoe slim jij bent, kun je een IQ test doen. Voor dieren bestaat zo’n test niet. Maar ook dieren kunnen leren en onthouden. Hoe komt het dat het ene dier slimmer is dan het andere dier? Hoe kun je intelligentie bij dieren meten? Liza Mulder studeert diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht en kan je er veel over vertellen.

Rotterdam (ZH)

In het Natuurhistorisch kun je nog veel meer bekijken en leren. Wist je al dat ze een tentoonstelling ‘Dode-Dieren-met-een-verhaal’ hebben?

Het Natuurhistorisch toont de beroemdste dode dieren die laten zien hoe en waar mens en dier met elkaar in botsing komen en wat de dramatische gevolgen voor beide partijen kunnen zijn. Voorbeelden zijn: de Dominomus die werd doodgeschoten omdat zij 23.000 dominostenen omgooide,de Tweede Kamermuis, de meeuw die in botsing kwam met een traumahelikopter (beter bekend als de Traumameeuw), de (misschien wel) Laatste Schaamluis, het legendarische slachtoffer van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend en de Duitse Frühstücksvleermuis. Ook de eerste in Nederland gedocumenteerde McFlurry-egel (uit 2007) en de bruine rat die door en met een kruiskopschroef werd vastgenageld staan in dit rijtje.

Het Natuurhistorisch
Westzeedijk 345
3015 AA Rotterdam

www.hetnatuurhistorisch.nl